Så här gör du när du vill handla böcker från oss.

Skick e-post till: order@pickabook.se

  • Uppge ditt namn och fullständig adress samt telefonnummer.
  • Titel/titlar på böcker du vill köpa.

Vi kontaktar dig med uppgifter om betalning

OBS det går endast att köpa med förskottsbetalning.

Antoon Geels

Geels har här valt att ge ut tidigare opublicerade brev av Ekström. Urvalet presenteras i anslutning till Ekströms syn på andlig utveckling i tre faser: Förlovningstiden, trolovningstiden och den fulla föreningestiden. Härigenom kan boken samtidigt läsas som en biografi över Ekström, och som en introduktion till religionsmystik.

Pris: 200:–, inkl moms och frakt

Berusad av Gud är ett påhittat möte mellan mystiker från judendom, kristendom och islam. De möts i Cordoba, Spanien, för att diskutera vad de har gemensamt, utan att blunda för skillnader. Det övergripande syftet är att presentera en gemensam mystik lära som skulle kunna befrämsa fred och samförstånd mellan kulturer. Materialet till boken är dessa mystikers egna texter, som nu blir föremål för jämförelse. Författaren låter mystikerna själva komma till tals. 

Pris: 200:–, inkl moms och frakt

Judisk mystik är en kortfattad introduktion till förnimmelser av Guds närvaro i den judiska religionen. Framställningen är tematisk, liksom i böckerna om kristen mystik, och vi får möta de senaste decenniernas forskning om den judiska mystiken. 

Pris: 145:–, inkl moms och frakt

Att betrakta tillvarons grund, mystik i världens religioner är en samling uppsatser skrivna av Antoon Geels. En artikel behandlar en jämförelse mellan den kristne Mäster Eckhart, nyplatonikern Plotinos och hindun Radhakrishnan, en gång Indiens president. Tre olika tider och kulturer, men en hel del som förenar. I andra kapitel behandlar den islamiska mystiken, zenbuddhismens betydelse för japanska kampsporter, mystik och hallucinogena droger samt extatiska visualiseringar i medeltida kvinnlig fromhet. 

Pris: 130:–, inkl moms och frakt

Geels är även redaktör för den här boken.
De stora mystikerna beskylls ofta för att vara världsfrånvända personer. Lever de i förnäm avskildhet? Ägnar de sig bara åt sitt eget andliga förverkligande? Var finns samhällsengagemanget?
Mystiker mitt i världen vill visa att en sådan uppfattning oftast är felaktig. Mystiker lever mitt i vardagen. Vi möter mystiker både i nutid och i dåtid – en ökenfäder, en sufi-schejk och en trappistmunk. En fråga som ställs är vad mystiker kan göra för att befrämja fred och samförstånd mellan kulturer. Författarna är forskare vid Centrum för teologi och religionsvetenskap vid Lunds universitet. 

Pris: 130:–, inkl moms och frakt

Anna J.D. Jacobsson

Ända sedan vi introducerade Annas-PAKETPRIS har detta varit vårt populäraste val. Nästan 90% av alla som köper Anna JD:s böcker väljer att köpa paketet!

Vi har lyckats pressa priset på porto och erbjuder därför Annas-PAKETPRIS till ett ännu förmånligare pris!

Mer information om böckerna finner du under respektive bokpresentation. 

Pris 278:–, inkl moms och frakt

Idag har Anna J. D. Jacobsson gått ner över 50 kg. Hon har dokumenterat sin väg på sin blogg som har tusentals läsare. Hennes läsare får ta del av de erfarenheter hon samlat längs vägen, fantastiska recept, kloka tankar, och många sanningar men även underbara bilder Den här boken bjuder på massor av inspiration till en bättre och nyttigare livsstil.

En stark vilja och ett varmt hjärta tillsammans med öppenhet och glädje ger läsaren en härlig berättelse. Anna har ett språk och en värme som går rakt in i hjärtat. Boken är kryddad med recept och färgstarka bilder. Recept som hjälpt henne att bli av med sockerberoendet.

Pris 149:–, inkl moms och frakt

Titeln säger allt. Med varm hand bjuder Anna oss den mat hon själv gått ner 60 kg på – och hon fortsätter sin resa!
Här finner du många recept med fokus på gott, snabbt, näringsrikt, enkelt och naturligt. Att Anna är ung och lever med man och barn i en aktiv familj speglar sig i hennes val. Det får gärna gå fort men det måste vara både gott och nyttigt – vardag och fest får här sin släng av sleven.

Pris 179:–, inkl moms och frakt

Ann-Christine Gullacksen

Livsomställning vid kronisk sjukdom och funktionshinder

”Acceptera, det gör jag aldrig, men jag har lärt mig leva med det.” Så säger många som drabbats av långvarig sjukdom eller funktionshinder.

I Boken presentera en modell för livsomställningsprocessen, vilken beskrivs i tre skeenden. I detta förlopp framträder betydelsefulla vändpunkter i omställningsarbetet, centrala teman för livsförändringen och den aktiva copingprocessen. 

Pris 170:–, inkl moms och frakt

Sven Klint Bergh

The Art of Leadership is executed on two levels:
On one level you lead yourself and, on the other, you lead yourself and others. In ”The Leadership Formula” Sven Klint Bergh describes a number of aspects regardning the art of leading in a practical, down-to-earth manner and presents tools to be used in your own development journey as a leader.

Pris 99:–, inkl moms och frakt